T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi

Projelerimiz

Mrt

Liselerde bilim uygulamaları kapsamında düzenlenen liselerde bilimsel bilginin ve süreçlerinin canlandırılması amaçlanan proje kapsamında Liselerde Bilim Uygulamaları şartnamesi doğrultusunda okul içi yaptığımız Okul Proje Kurulunun Kasım ayında yapılan “Okul yürütme kurulunca toplantı türü, konusu ile çalışma programının belirlenmesi” toplantısı doğrultusunda alınan kararlar gereği; şartnamede belirtilen “Fen Bilimleri, Matematik ve Teknoloji Alanında Bilimsel Toplantı Örnek Tema ve Konuları” dan Fizik ve Biyoloji derslerinde ders içi faaliyetlerine paralel olarak “Sürdürülebilirlik” konusu proje konusu seçilmiştir.

Ara

(Ingilizce zümreleri karşılıklı olaraki 15.12.2022 perşembe günü 9A sınıfı 28 öğrenci ile kardeş okulumuza ingilizce olarak yazdığımız yeni yıl kartlarımızı ve mektuplarimizi gönderdik. Umarım yeni yıla kadar elinize ulaşır. Ben de bu vesile ile ingilizce zümresi olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı olacak olan 2023 yılının hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Sevgiler,saygılar...) Metin GÜDEN

Ara

Ulubatlı Hasan AL İngilizce Öğretmeni Metin Güden ve Hatay Yayladağı AL İngilizce öğretmeni Meyra Defne Erçil Öğretmenimizin 9D ve 9C sınıflarını zoom ile bir araya getirdik.  Yıllık çerçeve programımızda belirtmiş olduğumuz gibi her 2 okul ogrencileri online olarak bir araya geldi ve birlikte speaking(konuşma) etkinliği, introducing yourself(kendini tanıtma) ve Hatay ile Bursa illerimiz hakkında bilgiler vererek bu güzel ortaklığa katkı sağlamaya çalıştık. Çok keyifli ve verimli bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ara

Ara

Felsefe zümresi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası konuları ile alakalı film izleme etkinliği düzenleyip, film hakkındaki duygu ve düşüncelerimizi zoom üzerinden bir görüşme yaparak birbirimizle paylaştık. Bu şekilde farkındalıkları geliştirmekle beraber, sıcak bir buluşma ile birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı bulduk.

Haz

Mrt

Mrt

Okulumuzda Seçmeli Bilgisayar Bilimi derslerinde Python programla dili gösterilmektedir.

Python hem öğrenmesi kolay hemde oldukça yaygın kullanım alanıyla tercih edilen bir programlama dili haline gelmiştir.

Mrt

Roket Projesi ilk olarak 2019 yılında başladı ve 2019 Teknofest İstanbul' katılmaya hak kazanıldı. Proje Tübitak 4006 ve Teknofest yarışmaları için geliştirilemye devam ediyor.

Mrt

Mrt

Mrt

Tem

Eyl

Öğrencilerimiz Koordinatör öğremen Nalan TÜRER KARAGÖZ ile birlikte Brüksel'de yapılan gençlik konferansına katıldılar.

Kas