T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi´nden üç öğrenci, Almanya´da gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Konferansı´nda Türkiye ve Bursa´yı başarı ile temsil etti.

Avrupa Birliği´nin (AB) Erasmus+ programı kapsamında ´Avrupa Renkleri İle Canlıdır´ başlığı altında düzenlenen Uluslararası Gençlik Konferansı geçtiğimiz günlerde Almanya´nın Ravensburg şehrinde yapıldı. Büyük Britanya, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Hırvatistan, Beyaz Rusya, Ermenistan, İsrail ve Türkiye´den öğrencilerin buluştuğu organizasyonda, Türkiye´yi, Bursa´nın başarılı okullarından Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi temsil etti.

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi´nden üç öğrenci, Almanya´da gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Konferansı´nda Türkiye ve Bursa´yı başarı ile temsil etti.

Avrupa Birliği´nin (AB) Erasmus+ programı kapsamında ´Avrupa Renkleri İle Canlıdır´ başlığı altında düzenlenen Uluslararası Gençlik Konferansı geçtiğimiz günlerde Almanya´nın Ravensburg şehrinde yapıldı. Büyük Britanya, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Hırvatistan, Beyaz Rusya, Ermenistan, İsrail ve Türkiye´den öğrencilerin buluştuğu organizasyonda, Türkiye´yi, Bursa´nın başarılı okullarından Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi temsil etti. Okulun Almanca öğretmeni Ali Asan´ın önderlik ettiği Ahmet Ali Çavuş, Cengiz Elen ve Zeynep Asan isimli öğrencilerden oluşan heyet, Türkiye´nin ve Bursa´nın tanıtımı için büyük çaba sarfetti. Grup, organizasyondaki başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı.
 

BURSA´YI TANITTILAR


İlk olarak Münih´e iniş yapan Bursalı grup, burada tarihi mekanları ve müzeleri gezdikten sonra yaklaşık bir hafta süren konferans için Ravensburg´a geçti. Burada yetkililer tarafından karşılanan grup, organizosyona katılan diğer öğrencilerle kaynaştıktan sonra programın ilk günü Bursa´nın tanıtımını yaptı. Türk heyet, organizyon kapsamında Türkiye ve Bursa´nın önemli lezzetlerini de yabancı arkadaşları ile paylaşmayı ihmal etmedi. Özellikle Kestane şekeri ve Bursa´nın meşhur gazozu yabancı öğrenciler tarafından çok beğenildi.


MÜLTECİ SORUNU DA KONUŞULDU


Farklı ülkelerden gelen ve kısa sürede birbirleriyle kaynaşan öğrenciler, konferansa adını veren Avrupa´nın kültürel, etnik, dini ve benzeri anlamda tüm renklerini hayatın her noktasında ortaya koymak için önemli etkinliklere imza attılar. Bu sırada Bursalı öğrencilerin yabancı arkadaşlarına halay çektirmesi organizasyona renk kattı. ´Avrupa Renkleri İle Canlıdır´ başlıklı organizasyonun önemli konu başlıklarından birisi de dünyanın öncelikli gündemi haline gelen ´mülteci sorunu´ oldu. Üç mülteci gencin de dahil olduğu konferansta konuşan Bursalı öğrenciler, Türkiye´nin milyonlarca mülteciye kucak açtığına dikkat çekerek, tüm dünya ülkelerine bu alanda büyük görev düştüğünün altını çizdiler.


ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK


Ravensburg´da yerel yöneticiler ve diğer protokol üyeleriyle biraraya gelen öğrenciler, şehirdeki medya kuruluşlarını da ziyaret etti. Burada Türk heyeti temsilen Ahmet Ali Çavuş gazetecilerin sorularını yanıtladı ve açıklamaları Alman gazetelerinde ve televizyonlarında yer aldı. ´Avrupa Renkleri İle Canlıdır´ başlıklı organizasyon kapsamında oluşturulan gruplarda dostluklarını pekiştiren öğrenciler, adlarını yazdıkları balonları gözyüzüne bırakırken, renkli görüntüler oluştu. Final partisi ile son bulan organizasyonun ardından Bursalı öğrenciler yurda döndü. Heyete başkanlık eden UHAL Almanca öğretmeni Ali Asan, Türkiye´yi ve Bursa´yı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek, önemli bir organizasyondan alınlarının akıyla çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.11.2015 - Güncelleme: 27.03.2022 15:30 - Görüntülenme: 1503
  Beğen | 0  kişi beğendi