Kodlama - Projeleri

Okulumuzda Seçmeli Bilgisayar Bilimi derslerinde Python programla dili gösterilmektedir.

Python hem öğrenmesi kolay hemde oldukça yaygın kullanım alanıyla tercih edilen bir programlama dili haline gelmiştir.

Kodlama Alanındaki Çalışmalar:

Word Game - Mobil uygulama : Proje nin amacı ingilizce ders müfredatında yer alan kelimelerin bir mobil kelime oyunu ile öğretimesi.
Proje unity programında hazırlandı ve Google markette okulumuz adına açılan hesabta ücretsiz yayınlandı.

Uygulamayı indirmek için ->https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uhal.WordGame

Proje Durumu: Tamamlandı.

GİRİŞİMCİLİK FAALİYETLERİ KAPSAMINDA-  Dijital Fabl E-Kitabı Yayınlama
Projenin amacı Öğrencilerin metinlerini ve görsellerini kendilerinin hazırladığını fabllaların türkçe ve ingilizce dillerinde e-kitap haline getirilerek yayınlanması.
Proje İçerikleri e-kitap olarak ücretsiz olarak play market ve e-kitap sunan platformlara yüklenerek sunulacak.

e-Kitaplara ulaşmak için -> (İçerikler tamamlandığında bağlantılar buraya eklenecek)

Proje Durumu: Devam ediyor

GİRİŞİMCİLİK FAALİYETLERİ KAPSAMINDA -  MOBİL OYUN GELİŞTİRME
Projenin amacı Unity Programında Almanca dilini sevdirmek ve geliştirmek amacıyla Almanca kelime oyunu geliştirilmesi.
Daha önceki yıllarda ingilizce dili için yapılan proje yeni öğrenciler ile birlikte bu kez Almanca için tasarlanıyor.
Yine google playda ücretsiz yayınlanmak üzere tasarlanacak.

Uygulamayı indirmek için ->(https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Despance.ALMANCA

Proje Durumu: Devam Ediyor.

Tübitak 4006 Projesi (Mezunlar Mobil Uygulama)
Proje amacı okulumuzan mezun olan öğrencilere hitap eden bir mobil uygulama gelşiştirmek.
Uygulama kotlin programlama dilinde hazırlanarak Android işletim sistemi olan telefonlara sunulacak.

Uygulamayı indirmek için ->(Proje Play hesabına yüklenince burada yayınlanacak)

Proje Durumu: Devam Ediyor.

Tübitak 4006 Projesi ( Araçlarda otomatik hız sınırlayıcı)
Proje amacı Araç sürücülerinin, araçlarının bulundukları yola göre o yoldaki hız sınırına mecburi uymalarını sağlamaktır. Böylece hız sınırı aşımı
sonucu vuku bulan trafik kazalarının önlenmesi amaçlanmıştır. Proje Rasperry Pi ve üzerine eklenecek sensörler için gerekli kodlamalar ve hazır scriptler kullanılarak hazırlanacak.

Yayın: 27.03.2022 - Güncelleme: 27.03.2022 17:10 - Görüntülenme: 584